logo wiveco
home » over wiveco » historie

Historie

Familiebedrijf sinds 1951

In 1951 stichtte Wim Veldhoen (1909-1965) Wiveco BV. In de nadagen van de tweede wereldoorlog bestond de handel in automaterialen voornamelijk uit in- en verkoop van nieuwe en gebruikte onderdelen van Amerikaanse voertuigen. De vijftiger jaren waren voor heel veel ondernemers hard werken en weinig verdienen. Op het moment dat Wim veel te vroeg overlijdt moet zoon Jan Veldhoen (1940) de business voortzetten. Na een aantal zware jaren komt het bedrijf tot bloei en worden er nog twee filialen gesticht. Begin jaren ‘90 start Wim Veldhoen (1966) bij Wiveco en wordt er een filiaal afgescheiden. 

Het aardige is, is dat het voorkomt dat klanten die Wim (1909) heeft gemaakt nog steeds klant zijn! Je ziet dit soort mooie dingen eigenlijk alleen nog binnen familie ondernemingen. Dit geeft ook de genen weer die Familie Veldhoen doorgeeft aan haar team van medewerkers. Alle relaties worden aangegaan voor de lange termijn. Wiveco heeft een aantal medewerkers die 25+ , 30+ en zelfs 40+ jaren werkzaam zijn binnen de onderneming. Ook leveranciers worden geselecteerd en behandeld met dezelfde visie.

In 1991 wordt er besloten deel te nemen in een nieuwe samenwerking tussen grossiers in Nederland. De oprichting van ADN ( Autodistribution Nederland ) is een feit. ADN heet tegenwoordig AD benelux (ADBN) en bestaat uit een dikke honderdtal grossiersvestigingen. ADBNL maakt deel uit van het Europees opererende Autodistribution International (ADI). Het netwerk van ADI bestaat uit ruim 2.200 AD Grossiers in auto-onderdelen, die hun producten en diensten aanbieden in 26 verschillende landen. Hiernaast zijn er bij ADI meer dan 4.300 AD Autobedrijven in 15 verschillende landen aangesloten.